Ρεφλεξολογία

reflexologia_mouzalas-gennisi-1

Η ρεφλεξολογία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης εφαρμόζεται μετά το πρώτο τρίμηνο και πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό. Προσφέρει στην μέλλουσα μητέρα χαλάρωση, ανακούφιση και ψυχική ισορροπία. Εφαρμόζεται στα πέλματα και στα αυτιά. ΔΕΝ δουλεύονται τα σημεία που αντιστοιχούν στο γεννητικό σύστημα και την λεκάνη. Στα πέλματα εξασκείται μόνο πίεση και δεν κάνουμε ροές.

Η ρεφλεξολογία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι βοηθητική σε προβλήματα εντέρου (δυσκοιλιότητα, ευερεθιστότητα), στομάχου (ναυτία, εμέτους, καούρες), σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία, ισχιαλγία), καθώς επίσης ανακουφίζει από πρηξίματα, βοηθώντας το λεμφικό σύστημα και αντιμετωπίζει το άγχος μέσω της εξισορρόπησης του ορμονικού συστήματος. Η ευεξία και η ηρεμία που αισθάνεται η μέλλουσα μητέρα την βοηθά να αντιμετωπίζει την καθημερινότητά της, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή και να μεταδίδει θετικά συναισθήματα στο έμβρυο.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη και μοναδική κάθε φόρα, γι’ αυτό και έχει ανάγκη από φροντίδα και υποστήριξη κάθε γυναίκα.