Αγγελική Αντωνάκου

Καθ. Εφαρμογών Μαιευτικής Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Η Δρ Αγγελική Αντωνάκου* είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου (MSc in Midwifery) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας.

Έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία στο τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και από το Σεπτέμβρη του 2010 υπηρετεί στη βαθμίδα της Καθηγήτριας Εφαρμογών στο τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Έχει πολυετή κλινική εμπειρία ως μαία σε αίθουσες τοκετών και τμήματα υψηλού κινδύνου κυήσεων και λεχωίδων σε δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου και της Αθήνας, ενώ έχει εργαστεί και ως ελεύθερη επαγγελματίας, παρέχοντας μαιευτικές υπηρεσίες και συμβουλές σε ζευγάρια μελλοντικών γονέων και θηλάζουσες μητέρες.

Η Αγγελική Αντωνάκου είναι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας από το 2010 και Επιστημονική Διευθύντρια έως σήμερα. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο στον τομέα της μαιευτικής επιστήμης και της διατροφής με δημοσιεύσεις σε έγκριτα ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα, έχει συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά βιβλία και εγχειρίδια σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό και τη σύσταση του μητρικού γάλακτος.

Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών “ΕΛΕΥΘΩ” από το 2005 έως και σήμερα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην άσκηση μαιευτικής κατά τον τοκετό και το θηλασμό, την παρακολούθηση της κύησης αλλά και τη διατροφή κατά την κύηση, τη λοχεία και το θηλασμό.

* Η Δρ Αγγελική Αντωνάκου είναι επιστημονική σύμβουλος της ομάδας του “ΓΕΝΝΗΣΗ” και του χειρουργού γυναικολόγου – μαιευτήρα Γιάννη Μουζάλα.