Βίκυ Πυρογιάννη

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

Η Βίκυ Πυρογιάννη είναι διαιτολόγος–διατροφολόγος, αριστούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας–Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και  με ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της “Διατροφής και Άσκησης”.

Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε την ευθύνη του εξωτερικού ιατρείου παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη της ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι μία από τους πρώτους επιστημονικούς συνεργάτες των διαιτολογικών γραφείων Nutrimed, ενώ από το 2006 είναι υπεύθυνη Εταιρικής Υποστήριξης της εταιρείας Παροχής Διατροφικών Υπηρεσιών Nutrimed ΕΠΕ.

Έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε σειρά συνεδρίων στην Ελλάδα, έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και posters σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Παρακολουθεί αδιαλείπτως τα σημαντικότερα πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκοσμία συνέδρια διαιτολογίας-διατροφής, παχυσαρκίας και αθλητική διατροφής. Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων–Διατροφολόγων.

Στο ιατρείο ΓΕΝΝΗΣΗ, ο Βίκυ Πυρογιάννη διοργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια για την σωστή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, ενώ παράλληλα καθοδηγεί με κατάλληλα προγράμματα διατροφής τις εγκύους και λεχώνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (διαβήτη, σάκχαρο, θυρεοειδισμό κ.ά).