Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας 2021

Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας 2021

Οι μαίες είναι οι φύλακες άγγελοι των γυναικών στην περίοδο της εγκυμοσύνης τους, στον τοκετό και στη λοχεία. Η Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM). Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία στη διαδικασία της γέννησης ενός παιδιού.

Για κάθε μαία, η προτεραιότητα είναι η ομαλή διεξαγωγή του τοκετού της γυναίκας. Παράλληλα φροντίζει και για την καλή ψυχολογία της.  Η μαία είναι εκείνη που θα στηρίξει τη μέλλουσα μητέρα από την περιγεννητική περίοδο, θα τη βοηθήσει και θα την ενθαρρύνει στον τοκετό, θα τη φροντίσει κατά την περίοδο της λοχείας ενώ θα της προσφέρει υποστήριξη στον θηλασμό.

Στο γυναικολογικό ιατρείο “ΓΕΝΝΗΣΗ” η ιατρική παρακολούθηση συνδυάζεται και εμπλουτίζεται από παράλληλες “θεραπευτικές” μεθόδους που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στις γυναίκες, ώστε να καλυφθούν σφαιρικά όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από μια εγκυμοσύνη και να αναδειχθεί η φυσική και υγιή μορφή της. Έτσι, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και στη λοχεία, προσφέρονται μαιευτική παρακολούθηση και ψυχοσωματική προετοιμασία από τις μαίες.

Τα μαθήματα θηλασμού στοχεύουν στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των νέων μητέρων στον θηλασμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης της μέλλουσας μητέρας αλλά και την απόκτηση όλων των γνώσεων και των δεξιοτήτων ώστε ο θηλασμός να μην έχει δυσκολίες.