Σεμινάριο στο ιατρείο “Γέννηση” με θέμα η ζωή μετά το μαιευτήριο

Σεμινάριο στο ιατρείο “Γέννηση” με θέμα η ζωή μετά το μαιευτήριο

Στο δωρεάν σεμινάριο με θέμα “Γυρίζοντας στο σπίτι με το παιδί” που διοργανώθηκε στο ιατρείο “Γέννηση” στις 20/9, οι Γιάννης Μουζάλας, γυναικολόγος-μαιευτήρας, Δήμητρα Νικολάου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, και η Λένα Κομποθανάση, μαία-ψυχοπροφυλάκτρια, συζήτησαν με τα ζευγάρια και τις εγκύους που συμμετείχαν στο σεμινάριο για τη λοχεία και την προσαρμογή του ζευγαριού στη νέα πραγματικότητα.

Αναλυτικά συζητήθηκαν:

  • οι βιολογικές και ορμονικές αλλαγές στο σώμα της εγκύου και της λεχώνας οι οποίες θα επηρεάσουν την ψυχολογική κατάστασή της,
  • η απόκτηση του νέου ρόλου, αυτού της μητρότητας, σε συνδυασμό όμως και με τους υπόλοιπους που ήδη έχει η γυναίκα (μάνα, κόρη, αδερφή, φίλη, σύζυγος κ.τλ.) και
  • ο σπουδαίος ρόλος που έχει ο πατέρας κατά το διάστημα της λοχείας.

Επίσης, στο σεμινάριο τονίστηκε πως, για να είναι καλά το μωρό όχι μόνο σωματικά αλλά και συναισθηματικά καθώς και για να καλύπτονται οι ανάγκες του, πρέπει να είναι, πρώτα από όλα, καλά ο φροντιστής του, δηλαδή η μητέρα του, ώστε να μπορέσει να του καλύψει και τις συναισθηματικές του ανάγκες.

Τέλος, δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση της καθημερινότητας ενώ σημειώθηκε ότι το ζευγάρι είναι καλό να αφιερώνει χρόνο στη σχέση του. Γιατί πλέον είναι τέσσερις: η μαμά, ο μπαμπάς, η σχέση τους και το μωρό!