Διεθνής Ημέρα Μαιών

Διεθνής Ημέρα Μαιών

Κάθε ζευγάρι μάνας-παιδιού είναι η καρδιά της μαιευτικής. Διεθνής Ημέρα Μαιών είναι η 5 Μαΐου, μια ημέρα που καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).

Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία, η μαμή για τους παλιότερους, στη διαδικασία γέννησης ενός παιδιού.

Οι μαίες σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά κάθε μέρα ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι oι γυναίκες και τα μωρά τους λαμβάνουν ποιοτική και αποτελεσματική μαιευτική φροντίδα -τη φροντίδα που τους αξίζει.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μαιών, το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθηνών καλεί όλες τις μαίες και τους μαιευτήρες να συσπειρωθούν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής τους στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικογένειας και υιοθετώντας το σλόγκαν της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μαιών «Γυναίκες και Νεογέννητα: Η καρδιά της μαιευτικής».


Στο γυναικολογικό ιατρείο “Γέννηση” η ιατρική παρακολούθηση συνδυάζεται και εμπλουτίζεται από παράλληλες “θεραπευτικές” μεθόδους που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στις γυναίκες που παρακολουθούμε, ώστε να καλύψουμε σφαιρικά όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από μια εγκυμοσύνη και να αναδείξουμε τη φυσική και υγιή μορφή της. Έτσι, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και στη λοχεία, προσφέρεται μαιευτική παρακολούθηση και ψυχοσωματική προετοιμασία από έμπειρες μαίες που συνεργάζονται σταθερά με το ιατρείο.

IDM2016