Ο αποκλειστικός θηλασμός ενός βρέφους συνδέεται με την προτίμηση του αργότερα για λαχανικά

Ο αποκλειστικός θηλασμός ενός βρέφους συνδέεται με την προτίμηση του αργότερα για λαχανικά

Οι γονείς έχουν τώρα στα χέρια τους ένα σημαντικό “όπλο” για να πετύχουν αυτό που οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες δεν πέτυχαν ποτέ: να κάνουν το παιδί τους να λατρέψει τα λαχανικά από τη βρεφική κιόλας ηλικία. Σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα, ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ως νήπιο να τρώει τα λαχανικά του χωρίς να διαμαρτύρεται.

Τη σχέση ανάμεσα στη διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού και την κατανάλωση λαχανικών αργότερα σε παιδιά ηλικίας 4 ετών είχε εξετάσει μια παλιότερη καναδική έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition. 

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληθυσμιακής Υγείας της Οτάβα μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες 1549 παιδιών, συμπέραναν ότι τα παιδιά που θήλασαν αποκλειστικά για 3 μήνες ή και παραπάνω είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να καταναλώνουν δύο ή περισσότερες μερίδες λαχανικών την ημέρα σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν θήλασαν καθόλου ή δεν θήλασαν αποκλειστικά ούτε για τρεις μήνες.

Άλλος ένας λόγος για μία μητέρα να θηλάσει το μωρό της!